Chardonnay

chardonnay

Chardonnay Grada Vine sec vin alb

METODELE ŞI NOTELE DE FABRICAŢIE

Pentru obţinerea vinului bun viţa de vie trebuie să fie plantată pe cele mai potrivite soluri pentru soiurile specifice. Pentru a produce un vin alb de calitate superioară veţi avea nevoie de o podgorie bună, de deprinderi bune şi utilaje performante. Recolta anului a fost bună şi noi am creat un vin alb de calitate superioară. Am început să culegem strugurii copţi manual, cu zorii de dimineaţă. În această perioadă strugurii reci, fiind presaţi mai tare, sub control special, ne permit să obţinem cea mai bună rată de extracţie a culorii, care este de obicei insuficientă în vinurile albe. În procesul de fabricaţie noi urmărim ca scop obţinerea gustului deplin, este important ca pasul iniţial să fie corect. Fermentarea pe drojdii intrinsece decurge lent şi durează mult, până la atingerea texturii bogate. Această abordare simplă şi clară se transpune în armonie, prospeţime, în delicateţea şi gustul rafinat al vinului fabricat.


NOTELE DE DEGUSTARE

Grada Vine Chardonnay are o culoare galbenă-verzuie. Se deosebeşte prin aromele de fructe şi caramelă, cu aciditatea echilibrată asemănătoare lămâii. Vinul are un iz plăcut şi durabil.


COMBINAȚIILE CULINARE

Vine Chardonnay se potriveşte cu caşcaval, macaroane, carnea de găină, produsele de peşte, carnea de curcan şi de vită. Acest vin mai poate fi utilizat ca ingredient la gătirea mai multor bucate, datorită acidităţii, aromei şi capacităţii sale de a înmuia carnea.
Temperatura recomandată de servire: +10℃/+12 ℃


DATELE TEHNICE

Anul recoltei: 2014
Soiurile de struguri: 100% Chardonnay
Conţinutul de alcool: 12.27 % Vol.
Conţinutul de zahăr: 2.1 g/dm³
Aciditatea totală: 5.4 g/dm³

Pastoral

pastaral

Pastoral Grada Vine licoros vin roşu

DECORĂRILE
Medalia de Argint la Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2016


METODELE ŞI NOTELE DE FABRICAŢIE

Vinurile licorose albe sau roşii ca orice capodopere de artă, sunt create pentru plăcerea consumatorilor. De obicei recoltam boabele de struguri în noiembrie-decembrie, când acestea sunt îngheţate şi practic uscate pe viţa de vie. În dependenţă de gradul de maturitate a strugurilor, vinul de desert poate avea gusturi diferite. Strugurii trebuie să fie copţi pe deplin, dar nu putreziţi. Strugurii copţi sunt mai dulci, conferind vinului un gust plin extraordinar. Din astfel de struguri Grada Vine produce cele mai rare si scumpe vinuri de desert. Vinurile noastre de desert au un gust de stafide, o aromă proaspătă şi o consistenţă densă asemănătoare lichiorului.
După fermentarea naturală vinului de desert i adaugă alcool pentru a păstra zahărul. Vinul de desert de fapt este un vin tare cu conţinut de zahăr de până la 20%, o băutură groasa şi aromată cu un gust moale şi dulce. Timp de mai mulţi ani vinul este maturat în butoaie de lemn pentru o calitate maximă.


NOTE DE DEGUSTARE ALE PRODUCATORULUI

Grada Vine Pastoral are o culoare intensă de rodie cu nuanţe violete, aproape opace. Buchetul acestui vin este plin şi complex, cu tonuri de crema şi coacăză neagră. Cu trecerea timpului în buchet apar nuanţele de cafea şi ciocolată. Gustul acestui vin este masiv, elegant şi nobil, cu o aciditate uşoară. Grada Vine Pastoral este foarte bogat în vitamine şi microelemente.


ASOCIERI CULINARE

Vinul Pastoral este de obicei recomandate la desert. Grada Vine Pastoral se asociază bine cu fructe, prăjituri, îngheţată şi alte bucate dulci. La masa acestea sunt servite într-o carafă. Vinurile de desert se mai utilizează ca ingrediente tonice şi răcoritoare în băuturi mixte.
Temperatura recomandată de servire: +14℃/+16 ℃


SPECIFICATIE TEHNICĂ

Anul recoltei: 2014
Conţinut varietal: 100% struguri Cabernet Sauvignon
Conţinutul de alcool: 16.01 % Vol.
Zahăr Rezidual: 158 g/dm³
Aciditatea Totală: 4.4 g/dm³

Sauvignon Blanc

sauvignon

Sauvignon Blanc Grada Vine sec vin alb

METODELE ŞI NOTELE DE FABRICAŢIE

Pentru obţinerea vinului bun viţa de vie trebuie să fie plantată pe cele mai potrivite soluri pentru soiurile specifice. Pentru a produce un vin alb de calitate superioară veţi avea nevoie de o podgorie bună, de deprinderi bune şi utilaje performante. Vremea deosebit de caldă a ţinut până în toamna anului. Datorită soarelui şi căldurii strugurii s-au copt îndeosebi de bine. Vinul a fost pregătit din strugurii selectaţi şi culeşi manual în zorile dimineţii. Mustul s-a fermentat la temperaturi scăzute şi lăsat pe drojdii până la atingerea texturii depline.


NOTELE DE DEGUSTARE

Grada Vine Sauvignon Blanc are o culoare galbenă de paie cu o nuanţă verzuie. Mirosul se deschide cu note de piersic, pere, iarbă proaspăt cosită şi flori. Vinul are o structură bogată, un gust fructe proaspăt şi durabil.


COMBINAȚIILE CULINARE

Grada Vine Sauvignon Blanc se îmbină perfect cu peştele nobil, produsele de mare şi carnea de pui. Îl puteţi savura în combinaţii cu caşcaval şi fructe.
Temperatura recomandată de servire: +10℃/+12 ℃


DATELE TEHNICE

Anul recoltei: 2015
Soiurile de struguri: 100% Sauvignon Blanc
Conţinutul de alcool: 12.84 % Vol.
Conţinutul de zahăr: 3.9 g/dm³
Aciditatea totală: 5.4 g/dm³

Merlot

merlot

Merlot Grada Vine sec vin roşu


DECORĂRILE
Bronze Medal at Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2016


METODELE ŞI NOTELE DE FABRICAŢIE

Vinul roşu sec se produce pe baza reţetelor Grada Vine transmise din generaţii în generaţii. Unele din aceste reţete sunt ţinute în taină. Strugurii copţi sunt selectaţi şi culeşi manual. După zdrobire şi fermentare mustul se scurge în rezervoarele speciale în care viitorul vin îşi capătă o textură delicată. Strugurii curaţi şi copţi de soiul Merlot, plini de suc delicios, sunt factorii determinanţi ai calităţii şi gustului rafinat.


NOTELE DE DEGUSTARE

Recolta anului a fost perfectă. Vremea uscată şi caldă a creat condiţii ideale pentru vegetaţie şi pentru acumularea sucului delicios în struguri. Vremea şi solurile s-au îmbinat în mod ideal pentru viţa de vie, calitatea strugurilor fiind ideală pe toată podgoria Grada Vine. Recolta şi calitatea strugurilor au crescut considerabil. Ca urmare, Grada Vine a fabricat Merlot – un vin elegant pronunţat, cu un gust atractiv şi elegant. Acest vin conţine tanin suplu cu mărgini rotunjite şi arome pline de fructe.
Nu ţineţi acest vin în subsol, scoateţi dopul şi savuraţi-l!
Noi suntem mândri de Grada Vine Merlot.


COMBINAȚIILE CULINARE

Vinul nostru Merlot se potriveşte unui spectru larg de produse alimentare. Se potriveşte perfect cu bucatele uşoare din carne, bucatele din carne niţel condimentate. Deoarece acest vin conţine o cantitate redusă de tanin, veţi găsi mai multe îmbinări culinare reuşite pentru acest vin.
Temperatura recomandată de servire: +14℃/+16℃


DATELE TEHNICE

Anul recoltei: 2015
Soiurile de struguri: 100% Merlot
Conţinutul de alcool: 13.76 % Vol.
Conţinutul de zahăr: 2.5 g/dm³
Aciditatea totală: 5.1 g/dm³

Cabernet Sauvignon

cabernet15

Cabernet Sauvignon Grada Vine sec vin roşu

METODELE ŞI NOTELE DE FABRICAŢIE

Vinul roşu sec se produce pe baza reţetelor Grada Vine transmise din generaţii în generaţii. Unele din aceste reţete sunt ţinute în taină. Strugurii copţi sunt selectaţi şi culeşi manual. După zdrobire şi fermentare mustul se scurge în rezervoarele speciale în care viitorul vin îşi capătă o textură delicată. Strugurii curaţi şi copţi de soiul Cabernet Sauvignon, plini de suc delicios, sunt factorii determinanţi ai calităţii şi gustului rafinat.


NOTELE DE DEGUSTARE

Vinul Grada Vine Cabernet Sauvignon se deosebeşte printr-o culoare de rubin şi un gust specific de fructe, prune uscate, vişină şi coacăză neagră. Mirosul şi culoarea acestui vin sunt la fel de specifice. Vinul se deosebeşte prin asprimea sa, în el predomină aroma solanacee. Cu cât mai mult se păstrează vinul, cu atât mai pronunţată şi mai saturată va fi aroma lui. Cu trecerea anilor se deschide un buchet întreg de arome astringente şi pronunţate.


COMBINAȚIILE CULINARE

Vă recomandăm servirea acestui vin cu diferite bucate de carne şi sosuri. Grada Vine Cabernet Sauvignon se potriveşte bine cu toate bucatele, cu carnea înăbuşită şi prăjită.
Temperatura recomandată de servire: +14℃/+16 ℃


DATELE TEHNICE

Anul recoltei: 2015
Soiurile de struguri: 100% Cabernet Sauvignon
Conţinutul de alcool: 13,02 % Vol.
Conţinutul de zahăr: 1.7 g/dm³
Aciditatea totală: 5.0 g/dm³

Aligote

GradaVine_aligote

Aligote Grada Vine sec vin alb

METODELE ŞI NOTELE DE FABRICAŢIE

Pentru obţinerea vinului bun viţa de vie trebuie să fie plantată pe cele mai potrivite soluri pentru soiurile specifice. Pentru a produce un vin alb de calitate superioară veţi avea nevoie de o podgorie bună, de deprinderi bune şi utilaje performante. Recolta anului a fost bună şi noi am creat un vin alb de calitate superioară. Am început să culegem strugurii copţi manual, cu zorii de dimineaţă. În această perioadă strugurii reci, fiind presaţi mai tare, sub control special, ne permit să obţinem cea mai bună rată de extracţie a culorii, care este de obicei insuficientă în vinurile albe. În procesul de fabricaţie noi urmărim ca scop obţinerea gustului deplin, este important ca pasul iniţial să fie corect. Fermentarea pe drojdii intrinsece decurge lent şi durează mult, până la atingerea texturii bogate. Această abordare simplă şi clară se transpune în armonie, prospeţime, în delicateţea şi gustul rafinat al vinului fabricat.


NOTELE DE DEGUSTARE

Grada Vine Aligoté are o culoare galbenă de paie. Vinul posedă arome proaspete şi bine pronunţate de măr verde crocant, de pere şi lămâie. Amarul uşor care se simte la inspirarea aromei este specific vinului Grada Vine Aligoté, în combinaţie cu gustul nobil de fructe şi pomuşoare. Vinul este niţel aspru şi are un gust asemănător mierii la sfârşit.


COMBINAȚIILE CULINARE

De obicei vinul Grada Vine Aligote este servit în calitate de aperitiv cu bucatele uşoare – salate, peşte, pasărea de casă, se îmbină bine cu bucatele uleioase sau grase.
Temperatura recomandată de servire: +10℃/+12 ℃


SPECIFICATIE TEHNICĂ

Anul recoltei: 2016
Soiurile de struguri: 100% Aligote
Conţinutul de alcool: 12,23 % Vol.
Conţinutul de zahăr: 1.9 g/dm³
Aciditatea totală: 5.3 g/dm³

Muscat

GradaVine_muscat+

Muscat Grada Vine licoros vin alb

METODELE ŞI NOTELE DE FABRICAŢIE

Vinul licoros Muscat este considerat a fi cel mai vechi vin din vinurile dulci. De obicei, recoltam boabele de struguri în lunele noiembrie -decembrie, astfel încât acestea sunt inghețate și practic uscate pe vița de vie. În funcție de gradul de maturitate a strugurilor, vin licoros diferă în gust. Strugurii trebuie a fi copti pe deplin, dar nu putreziti. Fructele coapte sunt mai dulce, gustul este pronunțat, astfel încât vinul va fi uimitor. Din astfel de struguri, Grada Vine produce cele mai rare si scumpe vinuri de desert. Vinurile noastre de desert au un gust de stafide, un parfum de prospețime și o consistență groasă densa, apropiata de cel al lichiorului. După fermentarea naturală, cu timp de doi ani vinul este maturat în butoaie de stejar, pentru a obține o calitate maximă.


NOTELE DE DEGUSTARE

Grada Vine Muscat – vin licoros de desert este fabricat din soiuri de struguri Muscat, are o nuanță tradițională de aur. Cu timpul, acest vin devine mai inchis la culoare. Muscat-ul nostru se caracterizează prin aroma de uleiuri esențiale, în care se dezvoltă un ton de rășinoase puternic, care il adduce aproape de principalul avantaj al vinurilor Muscat – o armonie unică de buchet și gust.


COMBINAȚIILE CULINARE

Vinul licoros sa recomande pentru desert. Grada Vine viv licoros Muscat se combină cu fructe, prăjituri, înghețată și alte feluri de mâncaruri dulci. La masa, vinul acestea sa servite într-o carafe. Vinul aceaste sa utilizează pe scară largă ca o componentă de tonifiere și răcire a băuturilor mixte.
Recommended serving temperature: +14℃/+16 ℃


SPECIFICATIE TEHNICĂ

Anul recoltei : 2016
Conținut: 100% Muscat atonal
Conținut alcool: 16% vol.
Zahăr rezidual: 160 g / dm³
Aciditate totală: 4,0 g / dm³